Увійти у B2B портал
Зв'яжіться з нами:
+38(044) 520-53-33
Назад

Як встановити та налаштувати відеореєстратор Hikvision

11 Серпня, 2017

Як встановити та налаштувати відеореєстратор

Клієнти, які купили камери та реєстратор, часто не розуміють, як їх підключити і налаштувати самим. Хоча це цілком не складно, і так не доведеться платити за виклик фахівця.

Отже, спробуємо просто та доступно розповісти, як налаштувати відеореєстратор.

Розглянемо спочатку випадки з Turbo HD (TVI) камерами та DVR. Таких буде два варіанти:

1. Підключення камери до реєстратора, а потім до монітора (перегляд відео лише з цього монітора):

v1

 

2. Налаштування для перегляду з комп'ютерів локальної мережі та виходу до Інтернету. А це означає, що ви зможете переглянути відео з будь-якого місця, де є ПК та інтернет, навіть із мобільного телефону:

v2

 

v3

Перед усією процедурою коннекта з відеореєстратором його необхідно розкрутити (внизу 4 гвинтики на всіх моделях, а на деяких ще по 2-3 з кожного боку в місцях кріплення стійкових куточків) і помістити туди жорсткий диск, підключивши його проводами, що йдуть в комплекті (так само як до комп'ютера) і збираємо назад.

Розпакувавши камеру, ми бачимо три шурупи з дюбелями (зрозуміло навіщо) і, власне, саму камеру з двома штекерами. Перший підключається блок живлення 12 v (у комплекті з камерою, на жаль, не йде). Другий – щоб підключитися до реєстратора – для цього нам потрібен коаксіальний кабель та два роз'єми BNC (у комплект поставки не входять).

За допомогою трьох дюбелів встановлюємо камеру у вибраному для неї підходящому місці та протягуємо кабель до реєстратора.

Коаксіальний кабель для кожної камери слід зачистити з обох боків. У двох словах: усередині кабелю йде мідна жила, обрізаємо все що йде поверх цієї жили (ізоляція, обплетення, друга ізоляція) щоб оголити її на 5-6 мм.

Найзручніше це зробити за допомогою спеціального "ножа-прищіпки" (обробного інструменту для коаксіального кабелю), ну або звичайним різаком (канцелярським ножем - тільки акуратно).

v4

На ці очищені місця ми монтуватимемо BNC-роз'єми.

 

Ми використовуємо зручні роз'єми «BNC-пружина».

Далі ми розкручуємо BNC-роз'єм і бачимо там дуже просту картину - є один маленький гвинтик, який вкручений перпендикулярно в мідну трубочку, в яку ми і вставляємо нашу жилу кабелю.

Відкручуємо трохи цей гвинтик, вставляємо жилу і затискаємо гвинт назад, поверх ізоляції кабелю виявилися деякі металеві "вушка", їх ми обтискаємо пасатижами, щоб провід надійно тримався в роз'ємі. Шнур готовий.

Одну його сторону приєднуємо до штекер камери методом "вставити і прокрутити". Прокручуючи наверші роз'єм, надійно закріплюємо в ньому штекер. Другу сторону також під'єднуємо до відеореєстратора в одне з 4/8/16/32 гнізд, під якими написано "video in".

Набагато простіше справа з мережевими реєстраторами. IP камери підключаються до другого роз'єму стандартними патч-кордами Ethernet зі штекерами RJ-45 з обох боків до комутатора, як і сам реєстратор. Як робити такі патч-корди ми не описуватимемо, така інформація дуже поширена в Інтернет. Якщо комутатор має PoE (живлення через Ethernet) або такий комутатор вбудований в сам реєстратор, то перший роз'єм камери не потрібно підключати живлення.

Однак з NVR (мережевий реєстратор) мало тільки підключити камери до комутатора або в PoE інтерфейси самого реєстратора - їх потрібно в ньому прописати, посилання на те, як це зробити буде дане нижче відповідно до порядку дій.

v5 

 

Далі підключаємо у відеореєстратор блок живлення 12/48v (що йде в комплекті) у гніздо з написом 12v або 48v відповідно. У USB підключаємо мишу (у комплекті) і під'єднуємо до реєстратора монітор за допомогою VGA-шнура або HDMI-шнура. Також до Turbo HD реєстратора можна підключити за допомогою коаксіального шнура, де з одного боку BNC-роз'єм, а з іншого RCA (тюльпан), телевізор.

v6

v7

v8

Включаємо реєстратор

Щоб зрозуміти, як налаштувати відеореєстратор - його спершу потрібно включити. У цей момент відеореєстратор може почати звукові сигнали (пищати). Це може статися через те, що ви забули вставити в нього, наприклад, жорсткий диск. Де знайти причину і як вимкнути набридливе страви ми розповімо трохи згодом.

  Отже, активуємо пристрій, вводячи пароль користувача admin. За запитом потрібно буде ввести пароль, який ви придумаєте - що складніше, то краще.

v9

Користувач має ввести пароль адміністратора. Пароль необхідно вигадати самостійно, і він повинен містити від 8 до 16 символів. Пароль слід ретельно запам'ятати або записати в безпечному місці, оскільки процедура його скидання вкрай тривала і трудомістка!

Після введення пароля в багатьох реєстраторах для зручності обслуговування пропонується ввести графічний пароль, але там, гадаю, ви розберетеся.

Вибираємо мову,

v10

потім буде питання, чи запускати помічника?

v11

У цьому вся вікні обов'язково потрібно прибрати галочку навпроти пункту «Запускати помічника при включенні DVR», т.к. налаштування щоразу робити ми точно не будемо. Але вперше можна ним скористатися - клацаємо "слід." і у вас по черзі з'являтимуться на моніторі вікна з базовими налаштуваннями.

  Налаштовуємо часовий пояс, час та дату.

v12

Після цього буде вікно з налаштуваннями мережі. Для нормальної роботи повинні бути прописані не тільки IP-адреса та маска підмережі, але й шлюз та DNS. Що це і як ми тут теж стосуватися не будемо, т.к. подібна інформація рясніє в Інтернет, головне потрібно розуміти, що реєстратор - це такий же комп'ютер, як і звичайний ПК або ноутбук з точки зору налаштування мережі.

v13

Цілком достатньо отримати автоматичні налаштування від маршрутизатора (сервера), відзначивши галочку в полі «DHCP», але для цього в локальній мережі повинен бути піднятий DHCP-сервер (найчастіше він включається або на маршрутизаторі доступу до Інтернету або на корпоративному канальному сервері).

Далі йдуть налаштування хмари. Зараз найчастіше воно називається Hik p2p Cloud, а не EZVIZ.

v14

Тут можна залишити параметри за замовчуванням, тільки включити, якщо плануєте переглядати камери з реєстратора з мобільних пристроїв.

Порти підключення. У цьому розділі прописуються порти для мережного доступу та налаштування доступу через DDNS. Рекомендуємо залишити налаштування без змін.

v15

Далі черга вінчестера, у цьому віконці його можна побачити, визначити та відформатувати.

v16

Спочатку жорсткі диски постачаються не форматованими. У разі встановлення жорсткого диска, який раніше вже використовувався, рекомендується зробити його форматування. Для цього потрібно натиснути кнопку "Ініціалізувати".

Після цього можуть йти інші вікна або серії вікон для налаштування залежно від моделі реєстратора, наприклад, серія «Увімкнення RAID, Управління масивами Управління жорсткими дисками» (але тоді замість попереднього)

v17 v18 v19

або серія "Пошук та підключення IP-камер з онлайн списку, Налаштування запису камер, Копіювання налаштувань запису". Про те, як це зробити, дивіться у статті «Як Додати камеру в NVR».

v20 v21 v22

Наступне вікно налаштування - Режим запису з'явиться лише якщо не з'являлася серія підключення IP-камер з онлайн списку. У цьому вікні можна увімкнути запис для всіх каналів руху або постійну. Найчастіше користувачі вибирають запис руху для економії місця на жорсткому диску. У базових налаштуваннях до архіву потрапляє відрізок відео, що стартує за 5 секунд до початку руху в кадрі, і закінчується через 5 секунд після його закінчення.

v23

На цьому первинне налаштування реєстратора завершується і помічник буде закритий. Зображення зміниться екраном квадратера, на якому може і не бути камер, якщо це не DVR.

v24

Повернемося до звукових сигналів нашого відеореєстратора, заходимо правою кнопкою миші

v24

в "головне меню" → "конфіг.системи" → "попередження" та бачимо їх опції (причини звукових сигналів) - відсутність HDD та ін., Всього є три види тривожних повідомлень: звукові, sms, email. Знімаємо/ставимо галочки зі "звукових сигналів" і тиснемо "застосувати". Так само налаштовуємо інші повідомлення.

Головне меню
v25

попередження
v26

Якщо наш реєстратор NVR або ми хочемо підключити до DVR деяку кількість IP-камер, що підтримуються ним, то в ньому потрібно прописати ці камери вручну. Про те, як це зробити, дивіться у статті «Як Додати камеру в NVR»

Після завершення підключення камер натискаємо на кнопку “Live View” у нижньому лівому куті екрану і переходимо до відображення.

У режимі відображення, у верхньому правому куті кожного каналу відтворення відображається ряд іконок, що показують статус каналу, відображає тимчасовий період, коли канал записується, або коли в каналі відбуваються тривожні події.

 
v31

Іконки меню відображення
 І ось ми переглядаємо відеокамери. Можемо розгорнути/згорнути на весь монітор подвійним кліком зображення.

 У режимі відображення у пристрої наявна значна кількість функцій:

Single Screen: відображення одного екрана на моніторі.

Multi-screen: відображення кількох екранів одночасно на моніторі.

Auto-switch: режим послідовного перемикання каналів послідовно, час перемикання між каналами визначається користувачем. Налаштування цього режиму:

Menu>Configuration>Live View>Dwell Time.

Start Recording: постійний запис та запис тривожної події.

Output Mode: вибір типу відображення на виході.

Add IP Camera: вхід до меню додавання IP камер.

Playback: відтворення записаного відео поточного дня.

Aux/Main output switch: NVR визначає підключення пристроїв до своїх виходів, визначаючи пріоритетний. Рівень пріоритетності для цього типу пристроїв: HDMI>VGA>CVBS. Це означає, якщо використовується HDMI, то він буде основним виходом. Якщо HDMI не використовується, то основним буде VGA.

При відображенні для швидкого налаштування або керування для кожної камери є меню швидких налаштувань, яке відображається при натисканні лівої кнопки миші на вікні вибраної камери.

 v29

Опис іконок меню швидких налаштувань 

v30

Заходимо в налаштування камери. OSD (відображення імені, формат дати/часу і т.д.), налаштовуємо опції зображення, детекцію руху, можемо включити опцію заслона відео (активація детектора втручання), втрати відео (вкл. тривоги втрати), а також в керування камерами налаштовуємо датчик руху, вибираємо ділянки (області), на які камері потрібно реагувати/не реагувати.

 Щоб налаштувати розклад запису, заходимо до конфігурації запису, там все дуже просто. Таблиця розкладу запису на тиждень та квадратики, в яких ми відповідним кольором позначаємо годинник запису, безперервну зйомку або запис руху в кадрі.

Детальніше дивись «Відповіді на часті запитання»: «Як налаштувати запис за розкладом?» и «Як налаштувати запис за детектором руху?»

v32

Це було просто. Тепер ви знаєте, як налаштувати відеореєстратор.

Вам може сподобатись
27 Cічня, 2023
GANZ DMS - Безкоштовне клієнтське програмне забезпечення для серій DigiMASTER і PixelMASTER.
Читати
9 Лютого, 2023
Клієнт-серверне ПЗ для ваших систем.
Читати