Увійти у B2B портал
Зв'яжіться з нами:
+38(044) 520-53-33
Назад

Підготуйте свій будинок до #Blackout

24 Травня, 2024

Резервування електроживлення або боротьба з блекаутом #Blackout

- Резервне електроживлення та його види.

- Переваги наявності резервного електроживлення в критичні моменти.

- Надійність та безпека роботи вашого обладнання з системою резервування при зникненні основного джерела та при нестабільності показників мережі. Запобігання втрати даних, виходу з ладу електронних компонентів обладнання.

- Як обрати резервне електроживлення?

Отже, найчастіше системи резервування електроживлення використовують для безперебійної або резервної подачі напруги для:

  • Виробництв і промисловості.
  • Офісів і малого бізнесу.
  • Медичних установ.
  • Провайдерів та ІТ сфери.
  • Укриттів і бомбосховищ.
  • Приватних і садових будинків.
  • Котлів опалення та насосів подачі води зі свердловин.

І на сьогодні, наше підприємство готове до ваших технічних запитів запропонувати:

 Блоки безперебійного живлення (ББЖ) та інвертори різних типів (on-line і з подвійним перетворенням напруги):

  • Мережеві інвертори тм HUAWEI.
  • Акумуляторні батареї, свинцеві, лужні, літієві; літій-залізо-фосфатні (LiFePo4).
  • Стабілізатори напруги.
  • Портативні зарядні станції та сонячні генератори.
  • Сонячні панелі тм Jinko Solar.
  • Промислові випрямлячі.
  • Зарядні пристрої тощо.

Дане обладнання буде незамінним у більшості наступних випадках:

- Якщо у вас в офісі / на дачі / у квартирі відбуваються відключення електрики від основних джерел.

- Якщо виникає можливість пошкодження (через перепади напруги мережі) електроніки, електрообладнання, сховищ даних і серверів, телекомунікаційного обладнання, медичного обладнання, автоматичного обладнання сільського господарства, системи автоматичного поливу, інкубаторів та іншого...

  -Резервоване електроживлення - незамінна система для забезпечення безперервного електропостачання (аварійного) в умовах, коли основна мережа нестабільна, плюс можливість уникнути переривання роботи електроустаткування, збереження працездатності систем і процесів у разі відключень або критичних знижень/підйомів напруг в основній мережі. Це гарантія резерву живлення об'єктів, де перерва в електропостачанні може призвести до серйозних наслідків і значних фінансових втрат.

- Якщо на потужність, що підключається, встановлено ліміт, а виділеної не вистачає;

- Якщо подається електроенергія низької якості.

Характер проблем з електрикою

У тому разі, якщо електроенергія в мережі пропадає не надто часто і ненадовго, з проблемою допоможе впоратися побутовий інвертор відповідної потужності або ДБЖ з мінімальним комплектом акумуляторних батарей. У ситуаціях частіших і триваліших перебоїв в електроживленні (до доби) краще придбати інвертор з комплектом резервних акумуляторів, розрахованих за потужністю на необхідний час резерву. У разі відключення електрики більш ніж на добу доцільніше застосовувати роботу генераторів. Також у кожному з описаних випадків допустимо (та й перспективно, враховуючи постійне зростання тарифів) використовувати сонячні електростанції.

Потужність

- Від цього показника, який вимірюється у вольт-амперах (ВА) або кіловатах (кВт), безпосередньо залежить час роботи пристрою в автономному режимі.

Оптимально вибирати (що підвищує довготривалість роботи) для джерела безперебійного живлення запас за потужністю на 20–30% більший, ніж номінальне зазначене споживання самого обладнання.   Так, наприклад, якщо у Вас стаціонарний комп'ютер, достатньо буде встановити ДБЖ потужністю до 1,0 кВт для коректного закінчення всіх процесів і подальшого його вимкнення. Безперебійники потужністю 1,0–5,0 кВт підходять вже для під'єднання серверів і локальних мереж, а ще потужніші, понад 5 кВт (з достатнім запасом потужності і самих акумуляторів) - розраховані на обслуговування більшої кількості техніки, серверів та іншого «заліза».

Можливість заміни батареї

- Термін служби свинцевих батарей типу AMG для ДБЖ (UPS) становить у середньому 3–5 років (з кількістю циклів заряд-розряд 200–700), після чого їхні свинцеві пластини можуть деградувати, залежно від режимів роботи акумулятора та навколишньої температури, в яких батарею експлуатують.                                                                                         

- Термін служби батарей типу LiFePo4 (літій-залізо-фосфатні) для ДБЖ (UPS) може становити і до 10 років (з кількістю циклів, що сягають 2000–5000).  Також перевага цих акумуляторів - це можливість більш швидкого заряджання за часом, і значно менша вага виробу.

 Вибираючи моделі ДБЖ зі змінним акумулятором, Ви можете замінити останній і самостійно, якщо він вичерпав свій ресурс.

Для визначення, яке джерело безперебійного живлення Вам більше підходить, необхідно:

Порахувати кількість самих пристроїв-споживачів, при цьому, звісно, знаючи їхню потужність. Це можна визначити за маркуванням виробу (окремим рядком, як правило, вказується потужність) або вимірявши споживання за допомогою приладу - ватметра. Можна скористатися і даними з самих інструкцій девайсів (де наводяться усереднені показники споживаної потужності виробу. Отриманий результат (наприклад, у Ватах) вкаже мінімально допустиму потужність придбаного безперебійного джерела. А якщо ще помножити цей параметр на час необхідного резерву (в годинах), ми розумітимемо, яким запасом за потужністю має володіти і сам акумулятор системи. Так, наприклад, батарея ємністю 100 А/год і напругою 12 В потенційно може видати (за певний час) резерв за потужністю: P=100*12=1200 Вт.

Ба більше, під час вибору безперебійного пристрою треба розуміти форму його вихідного сигналу - синусоїдальна або модифікована. Таке обладнання, як, наприклад, твердопаливні та газові котли, а також глибинні насоси свердловин, вимагають чистішої форми хвилі сигналу, що подається (так звану «чисту синусоїду»).

І ще. Резервне електроживлення також може бути додатково інтегровано з іншими системами і пристроями, що дає змогу створювати зручні та гнучкі рішення з управління живленням за допомогою віддалених пристроїв або програматорів.

 

Вам може сподобатись
1 Травня, 2023
Що таке технологія Smart Hybrid Light?
Читати
7 Березня, 2023
Автомобільні комплекти відеоспостереження
Читати